Transplantacija kose

Svibanj 2016.

O autoru: Dr Rivoalan je specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije sa lječničkom praksom u Francuskoj i Monacu.

VAŽNA ULOGA BIOPTRONA PRILIKOM TRANSPLANTACIJE KOSE KOD
MUŠKARACA I ŽENA

Ja sam specijalist sa međunarodnom reputacijom na području monofolikularne transplantacije kose. Od 1995. godine do sada, uspješno sam izvršio transplantaciju 4.000 graftova.

Primjetio sam da se najefikasniji rezultati sa BIOPTRON medicinskom svjetlosnom terapijom postižu primjenom poslije transplantacije kose metodom mikrograftinga i PRP-a (korištenjem krvne plazme obogaćene trombocitima).

Muška ćelavost ili muška androgenetska alopecija pogađa oko 70% muškaraca. Normalno je da oko 85% kose bude u fazi rasta a samo 10% u fazi opadanja.

Obično svakodnevno gubimo 50 do 100 vlasi kose i to nije uznemiravajuće. Pitanje je kada gubitak kose postaje važan.

Ćelavost karakterizira opadanje kose u dužem vremenskom periodu do potpune ćelavosti. Postoji nekoliko rješenja za liječenje ćelavosti, ali prije transplantacije kose potrebno je napraviti točnu dijagnozu uzroka.
Na prvoj konzultaciji sa liječnikom utvrđuje se da li je potrebna prethodna terapija i koja vrsta tranplantacije kose najviše odgovara vašim potrebama: tehnika strip transplantacije, FUE (ekstrakcija folikularnih jedinica) ili mikrografting. Iako je ćelavost nasljedna i posebno pogađa muškarce, može se javiti i kod žena. Kod žena je kosa prorijeđena po cijeloj glavi i obično nije toliko upadljiva, ali je podjednako zabrinjavajuća.

U mnogim slučajevima, transplantacija kose može biti neefikasna, i zato smo razvili poboljšanu proceduru sa upotrebom krvne plazme obogaćene trombocitima, poslije koje se koristi BIOPTRON, koji olakšava postoperativnu bol, smanjuje upalu i ostale iritacije.

Ova procedura predviđa minimum 3 do 4 BIOPTRON tretmana tjedno tijekom perioda od 3 tjedna. Na ovu temu napisano je mnogo studija. Objavljeni rezultati jasno pokazuju da PRP procedura u kombinaciji sa BIOPTRON svjetlosti dovodi do poboljšanja gustoće kose do 40% u odnosu na PRP proceduru bez postoperativne primjene BIOPTRONA.

BIOPTRON ne samo što mijenja kvalitetu kose, već se i preporučuje u slučaju ozbiljnog gubitka kose kod žena. Kod pacijenata koji koriste BIOPTRON, poslije 2 mjeseca smanjuje se opadanje kose i perut, a kosa postaje sjajnija.
 
Kod pacijenata koji koriste BIOPTRON, poslije 2 mjeseca smanjuje se opadanje kose i perut, a kosa postaje sjajnija.