Nema života bez svjetlosti!

Svjetlost je:

  • glavni izvor života
  • glavni izvor energije

​Znanstveno-medicinski je dokazano da nedostatak svjetlosti uzrokuje mnoge bolesti i mentalne poremećaje. U današnje vrijeme, čovjek skoro 90% vremena provodi u zatvorenom prostoru, bez prirodnog osvetljenja. To je veoma rizično za naše zdravlje i dovodi do mnogobrojnih oboljenja.

Bioptron svjetlost je više od toga:

  • ona aktivira rast stanica
  • poboljšava obrambeni sustav
  • stimulira procese liječenja u cijelom organizmu

​BIOPTRON VAM POMAŽE DA OZDRAVITE
I OSTANETE ZDRAVI, DA UBRZATE IZLJEČENJE I OPORAVAK.

Povijest svjetlosti

Uspješna upotreba svjetlosti u medicini ima dugu povijest. Drevne civilizacije - stari Grci, Egipćani i Arapi uvidjeli su važnost svjetlosti za naše zdravlje i njen blagotvorni utjecaj na čovjeka.

"Helioterapija" je bila prva prirodna svjetlosna terapija koja se koristila kao uspješna medicinska terapija za prevenciju i liječenje raznih bolesti. Hipokrat, grčki liječnik, otac suvremene medicine (460 - 370 god. p.n.e.) je govorio: "Vis medicatrix naturae" - Poštuj snagu prirode koja liječi

Dr Niels Ryberg Finsen, danski liječnik i dobitnik Nobelove nagrade 1903. godine

Suvremena svjetlosna terapija

Danski liječnik Niels Ryberg Finsen stvorio je 1893. god. jedan od prvih uređaja koji je mogao proizvesti tehničku sintezu "sunčeve" svjetlosti. Prednosti tehničke sinteze svjetlosti su očigledne: parametri kao što su intenzitet i spektar emitirane svjetlosti mogu se kontrolirati. On je u periodu od 1895. do 1903. god. liječio više od 950 pacjenata s tuberkulozom kože (lupus vulgaris) pomoću filtrirane, tehničke sintetize "sunčeve" svjetlosti.

On je 1903. godine dobio Nobelovu nagradu za svoja istraživanja u području svjetlosne terapije i izuzetne rezultate terapije. Stoga se dr Finsen smatra osnivačem moderne svjetlosne terapije.