Borba protiv starenja 3

Veljača 2016.

predsjednik Anti-ageing udruženja Rumunjske Načelnik klinike za dermatologiju i lasersku medicinu

BIOTRON UBRZAVA ZARASTANJE I UBLAŽAVA UPALU POSLIJE OPERACIJE

Dr Bogdan Dimitrie Niculae, predsjednik Anti-ageing udruženja Rumunjske

Već godinama uspješno koristimo BIOPTRON svjetlosnu terapiju na našoj dermatološkoj klinici. Medicinski uređaj za svjetlosnu terapiju koristimo kod odraslih i djece kao dopunsku terapiju za smanjenje boli i brže izlječenje kod različitih stanja, kao što su kožna oboljenja - prije i poslije terapije, kao i za brže zarastanje rana.

Uređaj koristimo za monoterapiju i/ili kao dopunsku terapiju za oporavak poslije raznih dermatoloških i estetskih tretmana, jer je dokazano da BIOPTRON:

  • potiče mikrocirkulaciju;
  • harmonizira metaboličke procese;
  • jača obrambeni sustav;
  • stimulira regenerativne i reparativne procese u cijelom organizmu;
  • potiče zarastanje rana;
  • olakšava bol ili smanjuje njegov intenzitet;
  • smanjuje upalu.

Svjetlosnu terapiju koristimo u svim našim anti-ageing terapijama, prije i poslije mezoterapije, poslije lipolize i poslije kirurških intervencija u dermatologiji za brže zarastanje i smanjenje upale. Ako koristimo svjetlosnu terapiju poslije liječenja, za 40% je smanjen rizik od upale s hiperpigmentacijom kod pacijenata sa tamnijom kožom.

Polarizirana svjetlost također se koristi na našoj klinici kao dopunska terapija za liječenje kose i poslije transplantacije kose. Na staničnoj razini, upala može dovesti do lokalnog povećanja protoka krvi i oslobađanja faktora upale koji potiču vaskularizaciju folikula. Kod normalne kože, anagena faza je praćena angiogenezom folikula i povećanjem vaskularnog endotelijalnog faktora rasta u keratinocitima vanjskog omotača korijena dlake.

Vaskularizacija brzo napreduje tijekom katagene faze. Dakle, poboljšana vaskularizacija inducirana upalom može potaknuti razvoj zdravih folikula. Pored toga, toplinski šok vezan za toplinsku energiju niskog intenziteta može dovesti do povećanog stvaranja proteina toplinskog šoka, kao što su HSP-27, koji imaju ulogu u rastu i diferencijaciji stem stanica folikula.

Liječenje rana od opeklina također može doprinijeti rastu kose. Uspješno je dokazano da se u ranama kod genetski normalnog miša novi folikuli dlake formiraju od stem ćelija epiderma van folikula. Među ostale medijatore zarastanja rane povezanih sa rastom dlake spadaju polipeptid timosim beta-4 I ciklopentiladenozin. S obzirom na uspjeh u primjeni BIOPTRON svjetlosne terapije na našoj klinici, preporučujem našim pacijentima nastavak svakodnevnih tretmana kod kuće u periodu od najmanje tri mjeseca poslije transplantacije kose.